Прес-випуск

 

Про підсумки роботи промисловості в січні–березні 2019 року

 

За підсумками січня–березня 2019р. індекс промислової продукції області становив 95%.

У добувній промисловості виробництво відносно січня–березня 2018р. склало 106,5%, у переробній промисловості – 91,8%, у постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – 95,6%.

На підприємствах із виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів індекс промислової продукції становив 91,8%. Спостерігалося зменшення випуску свіжих чи охолоджених яловичини і телятини,  ковбасних виробів, солоних оселедців, незгущених молока та вершків, вершкового масла жирністю не більше 85%, свіжого неферментованого сиру, борошна, хліба та хлібобулочних виробів. Водночас зросло виробництво свіжої чи охолодженої свинини, соняшникової нерафінованої олії, безалкогольних напоїв.

Серед підприємств переробної промисловості відбулося зростання у виробництві гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції (на 8,1%) та  металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів, крім машин і устатковання (на 49,1%).

 

Тетяна Кривошеєва 676530