Прес-випуск

Розподіл працівників Чернігівської
області за розмірами нарахованої
їм заробітної плати в грудні 2020 року

 

 

За результатами державних статистичних спостережень, серед 159 тис. працівників, які в грудні 2020 року відпрацювали 50% і більше робочого часу, установленого на цей місяць, майже 15 тис., або 9%, мали нарахування в межах мінімальної заробітної плати (у грудні 2020 року – 5000 грн).

Найбільша частка працівників із зазначеними нарахуваннями спостерігалась у видах діяльності з низьким рівнем середньої заробітної плати: у тимчасовому розміщуванні й організації харчування, сфері мистецтва, спорту, розваг та відпочинку (майже кожен третій, зайнятий в закладах цих видів діяльності).

Водночас серед працівників, які повністю відпрацювали місячну норму робочого часу (116 тис.), цей показник становив понад 6 тис. осіб, або 5,5%. Найбільше таких працівників було зайнято в освіті, в охороні здоров'я та наданні соціальної допомоги.

У грудні 2020 року більшість працівників із нарахуваннями понад 15000 грн була зайнята переважно у видах діяльності з високим рівнем оплати праці, зокрема, у добувній промисловості й розробленні кар’єрів, постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря (по 45%), виробництві коксу та продуктів нафтоперероблення (40%), державному управлінні й обороні; обов’язковому соціальному страхуванні (38%),виробництві електричного устатковання (33%).

 

 

Інна Юрченко 675087