Прес–випуск

 

 

Зовнішня торгівля товарами Чернігівщини в січні–червні 2019 року

 

У січні–червні 2019р. Чернігівщина експортувала товарів на зовнішній ринок на 375 млн.дол. США, що на 4 млн.дол. більше, ніж за аналогічний період минулого року. Із-за кордону імпортовано товарів на 211 млн.дол. США, що на 36 млн.дол. менше. Переважання експорту товарів над їх імпортом забезпечило області позитивне сальдо зовнішньої торгівлі.

Зовнішньоторговельні операції проводились із партнерами зі 122 країн світу.

Найсуттєвіші експортні поставки товарів здійснювалися до Іспанії (10% загального обсягу), Нідерландів та Азербайджану (по 8%), Єгипту (7%), Білорусі (6%), Італії (5%), Румунії, Туреччини та Литви (по 4%). В іноземців користувалися попитом зернові культури, готові харчові продукти, деревина і вироби з деревини, насіння і плоди олійних рослин, папір та картон, машини, обладнання та механізми, електротехнічне обладнання, взуття. 

Найвагоміші імпортні поставки товарів надходили з Білорусі  (23% загального обсягу), Німеччини (13%), Російської Федерації (8%), Литви (7%), Італії, Бразилії та Китаю (по 6%). В імпорті переважали продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, готові харчові продукти, полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них, папір та картон, текстильні матеріали та текстильні вироби, засоби наземного транспорту, крім залізничного.

 

Алла Романенко 774892