Прес-випуск

 

До Всесвітнього дня здоров’я

 

Щороку 7 квітня відзначається Всесвітній день здоров’я. Цьогоріч його тема: «Загальне охоплення послугами охорони здоров’я: для всіх і всюди».

За адміністративними даними, на кінець 2017 року в Чернігівській області діяли 48 лікарняних закладів, підпорядкованих Міністерству охорони здоров`я України, на 9,3 тис. ліжок та 241 амбулаторно-поліклінічний заклад із плановою ємністю 23,7 тис. відвідувань на зміну.

Медичну допомогу населенню надавали 3,6 тис. лікарів усіх спеціальностей та 10,3 тис. осіб середнього медичного персоналу. На кожного лікаря припадали 282 жителі області, а на кожного працівника середнього медичного персоналу – 98.

У середньому кожен чернігівчанин 9 разів на рік відвідував лікаря, кожен четвертий робив виклик додому та стільки ж отримали швидку медичну допомогу.

На кінець 2017 року під диспансерним наглядом перебували 910 тис. хворих. За рік зареєстровано 739 тис. випадків захворювань з уперше в житті встановленим діагнозом. Рівень захворюваності в минулому році залишився на рівні 2016 року та в розрахунку на 100 тис. населення становив 72,6 тис. випадків.

Найбільш розповсюджені хвороби органів дихання, травми, отруєння та деякі інші наслідки дії зовнішніх причин, хвороби ока та його придаткового апарату, хвороби системи кровообігу, хвороби шкіри та підшкірної клітковини тощо.

 

Дядечко 653311