Прес-випуск

 

Самооцінка домогосподарствами Чернігівської області рівня своїх доходів

        

У рамках постійного вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, у січні поточного року проведене опитування населення щодо самооцінки рівня своїх доходів у 2016 році.

Визнали рівень своїх доходів достатнім, але заощаджень не робили, майже третина родин Чернігівщини, а частка сімей, що робили заощадження, зменшилася та склала 4% (в Україні – 46% та 6% відповідно). Найбільше робили заощадження домогосподарства Дніпропетровської та Кіровоградської областей (20%–14%).

Вважали свій дохід достатнім для нормального харчування, але обмежували себе в споживанні непродовольчих товарів та послуг 59% домогосподарств області, в Україні таких домогосподарств 44%. Разом із тим, 5% домогосподарств Чернігівщини відповіли, що не змогли забезпечити себе достатнім харчуванням, в Україні таких родин 4%.

Майже дві третини домогосподарств області вважали, що відповідальність за їхній добробут має нести як держава, так і вони самі, 16% – переважно держава, а 15% – повністю держава. Лише кожне десяте домогосподарство покладалося в забезпеченні належного рівня свого добробуту переважно або виключно на себе.

 

Демиденко  676564