Прес–випуск

 

Використання палива у 2016 році

 

У 2016р. підприємствами та організаціями Чернігівської області. використано 1,7 млн.т умовного палива, що на 3% більше рівня  2015р.

            Збільшилося використання торфу неагломерованого, пропану і бутану скраплених, вугілля кам’яного, газу природного, газойлів (палива дизельного), дров для опалення,  водночас зменшилося використання нафти, бензину моторного, брикетів, котунів та подібних видів твердого палива з торфу.

            У структурі використаного палива в області основною  складовою залишився газ природний, який займав майже половину (48%) загального обсягу використання. Серед інших видів палива помітні частки припадали на  вугілля кам’яне (22%), газойлі (паливо дизельне) (10%),  нафту сиру (6%), дрова для опалення (5%), бензин моторний (4%).

            Основними споживачами палива в економіці області були  промислові (75% загального обсягу) та сільськогосподарські (12%) підприємства.

            Серед міст та районів області майже дві третини (65%) загального обсягу використання палива припадало на м.Чернігів, 12% – на Варвинський район. 

У запасах  палива на 1 січня 2017р. нараховувалося 119 тис.т умовного палива. 

 

Мерзлюк 676530