Прес-випуск

 

До дня автомобіліста і дорожника

 

Свято працівників автомобільного транспорту і дорожнього господарства відзначається щорічно в останню неділю жовтня.

Завдяки своїй мобільності, доступності автомобільний транспорт є лідером на ринку вантажних та пасажирських перевезень області.

За січень–вересень 2016р. підприємствами автотранспорту (з урахуванням перевезень фізичними особами-підприємцями) доставлено споживачам 1053 тис.т вантажів, вантажооборот виконано в обсязі 520 млн.ткм. Значну частину (61%) вантажних перевезень в області здійснили приватні перевізники, решту – автопідприємства. У цілому по Україні автопідприємства виконали 74% вантажних перевезень.

Частка перевезень автомобільним транспортом у загальному обсязі пасажирських перевезень склала 56%. Упродовж січня–вересня п.р. автобусами перевезено 35 млн. пасажирів (більше 128 тис. пасажирів щодня). Пасажирооборот становив 463 млн.пас.км.  

            Автомобільні дороги – важлива складова загальної транспортної системи області. Довжина автомобільних доріг загального користування в області на початок 2016р. становила 7718 км, у тому числі 7228 км – дороги з твердим покриттям. Щільність  автомобільних доріг із твердим покриттям на 1000 кв.км території становить 227 км (по Україні – 277 км).

            Упродовж січня–вересня 2016р. загальна сума коштів з усіх джерел на дорожнє господарство склала 287 млн.грн, з яких 99% спрямовано на ремонт та утримання автомобільних доріг загального користування, решту – на будівництво та реконструкцію автомобільних доріг. Рік тому майже всі кошти (92 млн.грн) витрачені на ремонт та утримання автомобільних доріг загального користування.

Щиро вітаємо всіх працівників автомобільного транспорту та дорожнього господарства з професійним святом. Бажаємо міцного здоров’я, добробуту, родинного благополуччя, нових трудових здобутків!

 

Нехай усі дороги будуть рівними і ведуть до успіху!

 

Білецька  77 48 92