Прес-випуск

 

Використання енергетичних матеріалів  та продуктів перероблення нафти  у 2014 році

 

У 2014р. підприємствами та організаціями області використано 1,9 млн.т умовного палива енергетичних матеріалів та продуктів перероблення нафти, що становило 92% від рівня 2013р.

Основними споживачами палива були промислові та сільськогосподарські підприємства (77% та 11% від загальнообласного обсягу споживання).

У структурі використаного палива в області майже половину  визначав газ природний, 21% – вугілля кам’яне, 9% – паливо дизельне, 8% – нафта сира.

Проти 2013р. збільшилося використання пропану й бутану скраплених, нафти сирої, дров для опалення, торфу неагломерованого паливного та брикетів торф’яних. Водночас зменшилося споживання вугілля кам’яного, газу природного, бензину моторного, палива дизельного, мазутів топкових, олив та мастил, бітуму нафтового й сланцевого.  

Найбільшими споживачами енергетичних матеріалів та продуктів перероблення нафти в області залишаються підприємства та організації міст Чернігова (65% від загального використання), Ніжина (3%), Прилук (2%)  та Варвинського району (13%).

У запасах енергетичних матеріалів та продуктів перероблення нафти на 1 січня 2015р. нараховувалося 125 тис.т умовного палива; з них 34% – це вугілля камяне, 32% – нафта сира, 11% – дрова для опалення. 

 

Гаркуша 676569