Прес-випуск

 

Роздрібна торгівля в Чернігівській області за 2014 рік

 

За даними державних статистичних спостережень, у 2014р. підприємствами (юридичними особами) Чернігівщини, які здійснювали діяльність із роздрібної торгівлі та забезпечення стравами та напоями, реалізовано населенню споживчих товарів на 7895,2 млн.грн., що становило у порівняних цінах 97,9% обсягу 2013р. (у цілому в Україні – 90%). Внесок області в роздрібному товарообороті України склав 1,8%.

Населенням у торговій мережі підприємств більше коштів було витрачено на купівлю непродовольчих товарів, переважно бензину, товарів фармацевтичних, дизельного пального, автомобілів та автотоварів, матеріалів будівельних та залізних виробів. Їх вартість склала третину від усіх реалізованих споживчих товарів.

Чималий вплив на формування обсягу роздрібного товарообороту підприємств мав також продаж м’ясопродуктів, кондитерських виробів, алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Більше, ніж у 2013р., було продано олії, цукру, борошна, круп, виробів хлібобулочних, солі. 

У розрахунку на 1 особу було реалізовано товарів на 7439 грн. (в Україні – 10194 грн.). Загалом область за цим показником посіла 15 місце серед регіонів України.

 

Романенко 676569