Прес-випуск

 

Діяльність підприємств оптової торгівлі області за січень–червень 2015 року

 

Оптовий товарооборот (без ПДВ і акцизу) підприємств оптової торгівлі, зареєстрованих на Чернігівщині, за січень–червень 2015р. становив 4633 млн.грн., що на 47%  більше, ніж за січень–червень 2014р. (у фактичних цінах).

Домінуючу частку (81%) оптового товарообороту становили непродовольчі товари. У продажу переважали добрива та сполуки азотні, шини та камери гумові, енергетичні матеріали, кукурудза, препарати фармацевтичні.

Серед товарів продовольчої групи за обсягом продажу найбільше було реалізовано продуктів молочних, масла та сирів, шоколаду та виробів кондитерських цукрових, цукру, фруктів та овочів свіжих, пива, борошна, олії та жирів харчових, води мінеральної та напоїв безалкогольних, соків фруктових та овочевих, рису, круп, борошна грубого помелу, гранул та інших продуктів із культур зернових.

Підприємства області надавали перевагу товарам українських виробників. Так, в області за їх рахунок формувався оптовий ринок майже всіх продовольчих товарів, серед непродовольчих товарів переважали вітчизняні зернові культури, текстильні товари, одяг та взуття, вугілля кам’яне, нафта, деревина та вироби з деревини.

Товарні запаси на підприємствах оптової торгівлі на 1 липня 2015р. становили 680 млн.грн У загальних обсягах запасів непродовольчі товари займали 88%, решту складали продовольчі товари.

     

Богомаз 674664