Прес-випуск

 

Підготовка та підвищення кваліфікації працівників у 2014 році

 

Для забезпечення економіки висококваліфікованими кадрами існує необхідність здійснення підготовки та підвищення професійного рівня працівників.

У 2014р. на підприємствах, в установах та організаціях області (з кількістю найманих працівників 10 осіб і більше) проходили професійне навчання та підвищення кваліфікації, відповідно, 1,3% та 8,3% від загальної кількості працюючих.

Навчено новим професіям 2,7 тис. осіб, більшість з яких – це працівники промислових підприємств (53,2%). Основною формою навчання була підготовка безпосередньо на виробництві (73,7%), решта навчалася в загальноосвітніх начальних закладах різних типів за договорами.

Підвищення кваліфікації за різними формами навчання у 2014р. пройшли 17,2 тис. осіб, переважна більшість з яких (58,2%) – жінки. Кожен третій підвищував кваліфікацію безпосередньо на виробництві, решта – у загальноосвітніх навчальних закладах різних типів за договорами. Більшість працюючих, котрі підвищували кваліфікацію, – працівники освіти, державного управління й оборони, обов`язкового соціального страхування, промисловості, охорони здоров`я.

 

Козар 41311