Прес-випуск

 

Споживання продуктів харчування населенням області у 2014 році

 

За розрахунками Державної служби статистики України в середньому у 2014 році пересічний чернігівець вжив 50 кг м’яса та м’ясних продуктів (по Україні – 54), 244 кг молока та молочних продуктів (223), 289 яєць (310), 116 кг хлібних продуктів (109), 175 кг картоплі (141), 168 кг овочів (163), 42 кг плодів та ягід (52), 10 кг риби та рибних продуктів (11), 12 кг олії (13), 38 кг цукру (36).

Порівняно з 2013р. споживання м’яса та м’ясних продуктів, яєць, олії, плодів та ягід майже не змінилося. Менше вживали чернігівці хлібних продуктів (на 7 кг), овочів (на 8 кг), риби (на 5 кг).  Показники споживання молочної продукції та картоплі зросли, відповідно, на 3 кг та 5 кг. 

За рівнем споживання молока та молочних продуктів, картоплі Чернігівщина займає 6 місце в Україні, хлібних продуктів – 7, цукру – 8, а овочів – 13, риби – 14, м’яса та м’ясних продуктів – 15, плодів та ягід, олії – 20,  яєць – 21 місце. 

Калорійність середньодобового раціону жителя Чернігівщини становила      3033 ккал (у 2013р. – 3169) при середній по Україні – 2939 ккал.

 

Іовенко 774925