Прес-випуск 

 

Іноземні інвестиції в економіку Чернігівської області

 

За січень–березень 2013р. в економіку Чернігівщини іноземні інвестори вклали 14,7 млн.дол.США  прямих інвестицій (акціонерного капіталу), з яких 96% з країн ЄС.          

Обсяг прямих іноземних інвестицій (акціонерного капіталу), унесених в економіку області з початку інвестування, на 1 квітня 2013р. становив 118,3 млн.дол.США, що на 12,6% більше обсягів прямих інвестицій на початок року, та в розрахунку на одну особу складає 110,1 дол.США.

Інвестиції надійшли з 39 країн світу. Значна частина (35,9%) загального обсягу інвестицій належить інвесторам з Німеччини. Також основними країнами–інвесторами області залишаються Польща, Кіпр, Російська Федерація, Литва, Вірґінські Острови (Брит.), Беліз, Італія.

Майже три чверті іноземних інвестицій зосереджено на підприємствах промисловості. У підприємства, що займаються транспортом, складським господарством, поштовою та кур’єрською діяльністю вкладено 7,0%, в організації оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів – 5,1%, що здійснюють операції у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування    4,2%.

  

Семенюк  676591