Прес-випуск

 

Обсяг реалізованих послуг підприємствами області в I півріччі 2013 року

 

Послуги – це діяльність підприємств (установ, організацій), що за умов ринкової економіки набуває все більшого значення в частині формування валової доданої вартості  області.

У І півріччі 2013 року кожне шосте підприємство сфери нефінансових послуг області  надавало в оренду й експлуатацію власне чи орендоване майно, кожне восьме – транспортні послуги, кожне десяте займалося складським господарством та допоміжною діяльністю у сфері транспорту, кожне дванадцяте надавало послуги у сфері архітектури та інжинірингу, послуги технічного консультування. Частка підприємств, що надавали послуги теле-комунікацій (електрозв’язку) становила 4,6%,  освіти – 4,1%.

Підприємства сфери послуг нараховують майже 21 тисячу штатних працівників, що складає 9,8% їх загальної чисельності в області.

            Найбільша частка працівників зосереджена на підприємствах, які займалися поштовою та кур’єрською діяльністю (14,7%), транспортом (14,5%), складським господарством та допоміжною діяльністю у сфері транспорту (13,2%).

Обсяг реалізованих послуг (включаючи ПДВ) за І півріччя 2013 року становив 1365,6 млн.грн.

            Майже кожна третя гривня – від реалізації послуг підприємствами м.Чернігова. Значним був також внесок підприємств Ніжина та Прилук.

            У структурі реалізованих послуг за видами економічної діяльності майже половину (46%) складали послуги інформації та телекомунікацій.

Одним мешканцем області було спожито послуг у середньому на суму 1270 грн. Найбільш активно користувалися послугами жителі обласного центру (1872 грн.), міст Ніжин (1161 грн.), Прилуки  (908 грн.) та Щорського району (839 грн.).

 

Дюба 676773