Прес-випуск

 

Самооцінка домогосподарствами Чернігівської області рівня своїх доходів

 

З метою дослідження самооцінки домогосподарствами Чернігівської області й України в цілому рівня своїх доходів у 2012р. та економічних очікувань на 2013р., органами державної статистики в січні п.р. проведено опитування домогосподарств, які приймали участь у вибірковому обстеженні умов їх життя.

Кожне п’яте домогосподарство області високо оцінило рівень своїх річних доходів (грошей вистачало навіть на заощадження). Третина (34,2%) домогосподарств заявили про те, що доходів було достатньо, але заощаджень вони не робили. Вважали свій дохід достатнім для нормального харчування, але обмежували себе у споживанні непродовольчих товарів та послуг 43,2% домогосподарств.

Кожне друге домогосподарство Україні визнало, що доходів було достатньо, але заощаджень вони не робили. Найбільше робили заощадження в Луганській та Закарпатській областях (28,4% та 26,6% відповідно).

Більш високі оцінки рівня добробуту переважали серед сільських домогосподарств. Причина – наявність у них земельних ділянок і підсобних господарств, які займають вагому та стабільну частку в забезпеченні харчування селян.

 

Семеняко 676-564