Прес-випуск

Зареєстрований ринок праці Чернігівщини в листопаді 2010  року

 

За даними державної служби зайнятості, на 1 грудня п.р. на її обліку перебувало 16,5 тис. незайнятих громадян, які шукали роботу, з них 95,6% мали статус безробітних.

Кількість зареєстрованих безробітних за рік зменшилася на 10,8% та на 1 грудня п.р. становила 15,8 тис. осіб. Серед безробітних кожен другий раніше займав місце робітника, кожен третій – посаду службовця та майже кожен шостий – не мав професійної підготовки.

Показник рівня зареєстрованого безробіття на початок грудня зафіксовано на рівні 2,5% населення працездатного віку. Його розмір коливався від 1,5%в Носівському районі до 7,5% в Городнянському. Рівень зареєстрованого безробіття сільського населення (2,6%) був вищим за аналогічний показник серед мешканців міських поселень (2,4%).

За сприяння державної служби зайнятості в листопаді 2010р. було працевлаштовано  1,3 тис. осіб. Серед працевлаштованих більше половини становили жінки, кожен другий був у віці до 35 років та майже кожен дев`ятий потребував особливого соціального захисту.

З Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття впродовж листопада 2010р. на допомогу у зв’язку з безробіттям в області було витрачено 7,4 млн.грн. Середній розмір допомоги становив 734 грн.

 

Козар  41311