Прес – випуск

Споживання продуктів харчування

 

    За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, у 1 кварталі 2010р. більше половини своїх доходів населення області витрачало на харчування.

   Щомісячно середньостатистична сім’я  спрямовувала на купівлю продуктів харчування 1717 грн. Найбільше грошей витрачалося на  м’ясо та м’ясопродукти – 328 грн.,  на  хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно,  крупи) – 224 грн., на олію та жири (сало, масло тощо) – 170  грн.

Кожний житель області в середньому витрачав на харчування 731 грн. за місяць, щодоби – 24 грн. (проти 18  грн. у 1 кварталі 2009р.).

Однією особою в середньому за місяць спожито 5,8 кг м’яса й м’ясопродуктів (у перерахунку на м’ясо), 18,9 кг молока й молокопродуктів (у перерахунку на молоко), 22 яйця, 2,6 кг риби й рибопродуктів,  4 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду,  2,4 кг олії та інших рослинних жирів, 10,4 кг картоплі, 8,6 кг овочів і баштанних, 5,2 кг фруктів, ягід, горіхів, винограду, 11,6 кг хліба та хлібних продуктів.

 

Бабкіна 676-564