Прес-випуск

 

Народжуваність

(за даними вибіркового опитування населення )

 

       

          У жовтні 2008р. органами державної статистики проведено опитування членів домогосподарств, які приймають участь у вибірковому обстеженні умов їх життя, з метою дослідження питань, пов’язаних із доступністю для населення послуг охорони здоров’я та лікарських препаратів. Усього було опитано 367 домогосподарств Чернігівщини.

         Програмою опитування було передбачено вивчення питання щодо процесів народжуваності жінками у віці 15 років і старше. Підсумки дослідження свідчать, що серед опитаних жінок 83,4% народжували дітей. Найбільше народжували двох дітей – 47,4%, одну дитину народили  майже 37,2% опитаних жінок, трьох дітей – 12,0%, чотирьох –2,1%, п’ять і більше  – 1,3%. Найчастіше першу дитину народжували у віці 20-24 років (60,3%), у 25-29 років – 19,6% жінок, у віці 15-19 років –  14,4%.

          Слід відмітити, що за останній рік серед жінок України, які народжували дітей, дещо збільшилася частка таких, які народили лише одну дитину, і дещо зменшилася частка матерів, які народили двох і більше дітей. Така тенденція спостерігалася як серед міських, так і серед сільських жінок.